Mobilitat

La comissió de mobilitat es va crear amb l’objectiu de millorar les condicions d’accessibilitat a la nostra escola, dissenyant camins segurs per arribar-hi i treballant per una millor senyalització viària del nostre entorn. A més, porta a terme accions per fomentar l’ús de mitjans de transport alternatius al cotxe particular (bicicletes, patinets, bus urbà o anar a peu).

Pensem que entre tots podem aconseguir un entorn més segur i agradable pels nostres fills i filles. Tant l’educació vial com la manera que tenim de desplaçar-nos per la ciutat són dos aspectes que cal cuidar des de que són petits, així resulta molt més senzill aconseguir un canvi d’hàbits en la societat.

Si voleu enviar suggeriments o comentaris als membres de la comissió, podeu fer servir el formulari de contacte de la part inferior d’aquesta pàgina o bé enviar-nos un correu electrònic a mobilitat@ampabisbatdegara.com

BLOG de la Comissió de Mobilitat

 • Qui posa la tanca al carrer? 18 setembre, 2017

  Com bé sabeu, estem autoritzats a posar una tanca al tram del C/ Sant Marian cantonada amb Baldrich per evitar el pas de vehicles en els horaris d’entrada i sortida de l’escola, per recolzar la senyalització vertical (el disc de prohibit passar). Posar i treure la tanca és responsabilitat de totes i tots i us demanem que col·laboreu i no tingueu cap por ni veieu cap problema en fer-ho vosaltres.

  La tanca es posa un quart d’hora abans i es treu un quart d’hora després de les 9, les 12:30, les 15 i les 16:30.

  Els veïns que tanquen el cotxe en aquest tram estan autoritzats a entrar i sortir amb precaució, tot i que la majoria ho evita, i els del tram superior passa des de C/ Topete (un senyal els ho permet).

  És important posar-la per la seguretat dels nostres fills i filles, així com treure-la per evitar molèsties als veïns i al trànsit.

  Recordeu als vostres fills i filles que no pugin a la tanca, ja que no és gaire estable.

  Gràcies per col·laborar.

 • Com evitar que et robin la bicicleta 12 gener, 2017

  Hem trobat aquesta notícia del NacióDigital ben interessant. Hi podeu accedir aquí, però també us la copiem a continuació.

  Els Mossos d’Esquadra emeten periòdicament un seguit de consells per evitar els robatoris de bicicletes. L’Ajuntament de Terrassa ha començat a instal·lar un seguit d’adhesius en el mateix sentit, i s’ha adherit al Biciregistre, una base de dades de bicicletes per a que siguin més fàcils de localitzar si desapareixen.

  Consells a l’hora d’aparcar les bicicletes

  La policia recomana que si s’aparquen a la via pública, s’escullin els espais d’aparcament més freqüentats, per tal que la bicicleta quedi a la vista de tothom. També recomanen aparcar la bicicleta en un lloc que permeti lligar-la com a mínim pel quadre, i també per una roda, i si pot ser, per les dues.

  La tanca més fiable i segura per lligar una bici són les de tipus “U” rígides, i si la bicicleta està guardada dins d’un garatge o traster, també recomanen lligar-la igualment i evitar deixar les claus en un lloc accessible.

  Identifiqueu la vostra bicicleta

  Cada bicicleta té un número de bastidor únic i exclusiu que la identifica. Normalment aquest número de bastidor es troba situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler.

  Es pot fer gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta.

  Cal anotar el número de bastidor de la vostra bicicleta en altres llocs, com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.

  I si ens roben la bicicleta?

  Si tot i les precaucions, s’és víctima del robatori d’una bicicleta, cal que es denunciï a la dependència policial més propera. Per presentar una denúncia s’ha d’aportar un document identificatiu personal: DNI, passaport, NIE o permís de conduir; la factura de compra i, si no se’n disposa, dades sobre la marca, el model, el color i els trets característics, i molt millor si se n’aporta una fotografia, i el número de bastidor o número identificatiu gravat.

  En el cas de recuperar la bicicleta, aquestes dades serviran per identificar tant la bicicleta com el seu propietari.

 • Sabeu què és un Camí Escolar 14 novembre, 2016

  infomobilitat4

  Sabeu que es un Camí Escolar?

  És un itinerari senyalitzat i segur que poden seguir el nins i nines en els trajectes d’anada i tornada a l’escola. El camí té un origen (un o diversos punts de partida) i un final del trajecte, que sempre és el centre escolar.

  Això vol dir que els infants van tots sols a peu pel carrer o amb companys de diferents edats per l’itinerari que té les condicions de més seguretat. També poden anar acompanyats d’altres persones adultes de la seva pròpia família o persones voluntàries, que participen en els acompanyaments.

  En termes generals, a totes les ciutats europees, i Palma no n’és una excepció, ha disminuït la presència d’infants al carrer a partir de l’ús generalitzat del cotxe i el deteriorament de l’espai urbà com espai de convivència ciutadana. Encara que a partir dels 8 anys els nins i nines tenen la capacitat per a moure’s tots sols per la ciutat, en la pràctica no ho fan. Les actituds parentals de protecció no afavoreixen l’autonomia dels infants i, de fet, la majoria mai van tots sols a escola, sinó que hi solen anar acompanyats d’una persona adulta. En el 70% dels casos són els pares i les mares qui fan els acompanyaments.

  D’altra banda, caminar és una activitat saludable, la manera més senzilla de fer esport perquè incorpora l’exercici físic d’una forma natural i quotidiana. Anar a peu, a més a més, és econòmic, és ecològic i és ràpid, sobretot en desplaçaments curts.

  Sabíeu que….

  L’AMPA Bisbat d’Ègara ja fa un parell d’anys que forma part d’una comissió de Camí Escolar a Terrassa, que treballa per encarar un projecte de Camí Escolar a la nostra ciutat. I que té un manifest al que s’hi poden adherir mes entitats, publiques i/o privades.

  Sabíeu que….

  Aquest projecte té un web i un logo molt xulo que va fer un pare de la nostra escola.

  logo_cami_escolar_terrassa_web

  Per a més informació us podeu adreçar a:
  mobilitat@ampabisbatdegara.com
  info@camiescolarterrassa.cat

   

   

 • Gimcana literària: 29 de maig! 11 abril, 2016

  Hola famílies, reserveu-vos el dia 29 de maig a les agendes!!!

  La comissió de Biblioteca, Cultura i Mobilitat us proposem una activitat literària diferent, una GIMCANA FAMILIAR pels voltants de l’escola, plena de proves tan divertides i esbojarrades com el llibre que haureu de llegir per participar-hi:

  “ELS CULDOLLA” de Roald Dalh >>ATENCIÓ! Hi ha LLIBRES DISPONIBLES a Secretaria a preu de cost.

  culdolla(un dels escriptors més reconeguts de la literatura infantil i juvenil, autor de títols tan coneguts com “Matilda”, “Charlie i la fàbrica de xocolata”, “Les bruixes” Continue reading →

 • Festa de la Primavera 15 març, 2016

  Captura de pantalla 2016-03-15 a les 0.39.44

  Com bé posa al cartell, aquest diumenge dia 20 és la Festa de la Primavera que organitza l’AMPA, i LA 1a PEDALADA DE L’AMPA!! És per a totes les edats. Amb rodetes, pedals o sense, amb frens de disc o pastilles, amb una, dues, tres  o sense rodes.
  Després, a l’escola hi haurà tallers de revisió de bicicletes i taller de flors…
  Mentrestant, esmorzar-aperitiu-dinar (cada família ha de portar el seu menjar), posem-li el nom que volguem, ens asseurem a terra, al pati de primària, petarem la xerrada, riurem i ens ho passarem molt bé!

  Sentim avisar tant tard i de sobte, tot i així esperem que hi hagi força assistència!

 • La seguretat dels infants no es un joc! 23 febrer, 2016

  infomobilitat2

  Per intentar reduir l’ús del vehicle al màxim, vam sol·licitar més aparcaments per a bicicletes, fora de l’escola, i ja les tenim instal·lades! Ens n’han posat 4 més, així que ja les podem gaudir!!

  I als qui encara no esteu convençuts i heu de seguir venint amb vehicle privat, uns petits consells.

  Captura de pantalla 2016-02-23 a les 22.21.53Cartell_aparcabewebCartell_aparcabeweb

 • Apunta’t a la T-12! 16 febrer, 2016
  infomobilitat4
  Us informem que s’ha convocat el concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12!”, que organitza l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), de la qual Terrassa en forma part, i consisteix en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T- 12 entre els menors i les seves famílies i destacar-ne la seva utilitat.
  El concurs va destinat als alumnes de 6è de primària i el termini de presentació de les obres és el 30 d’abril de 2016. Hi ha premi per l’alumne/a guanyador i la seva classe!
  En el següent enllaç trobareu tota la informació i les bases del concurs:
  Esperem que us animeu a participar-hi!
  Recordeu també que teniu el manual de Mobilitat Sostenible i Segura confeccionat per l’AMPA, conte consells i bones practiques i amb el suport de Camí Escolar Terrassa. Podeu trobar-lo seguint aquest enllaç.

 

____________________________________________

Formulari de Contacte

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge