ABAIXEM LES RÀTIOS: NO a la massificació de les aules

INICIEM CAMPANYA!
FEM UNA CRIDA A TOTES LES FAMÍLIES A SUMAR-VOS-HI
ENTREU AL CHANGE.ORG I SIGNEU!

La FaPaC hem impulsat la campanya “ABAIXEM LES RÀTIOS: NO a la massificació de les aules” per reclamar al Departament d’Ensenyament la reducció de ràtios generalitzada i de forma legal a les aules de P3 de manera que el número d’alumnes per classe passi de 25 a 20 a totes les escoles.

Hem obert una recollida massiva de signatures a la plataforma Change.org per a què les AMPA, les famílies i tothom qui vulgueu ens doneu suport i us adheriu a la nostra petició. La campanya també l’hem fet extensiva a entitats, col·lectius, plataformes diverses, sindicats, partits polítics, entre d’altres, per comptar amb més suport i ressò.

Defensem abaixar la ràtio base a 20 alumnes com una mesura prioritària perquè ajudaria a una millor planificació escolar i serviria per lluitar contra la segregació escolar amb una distribució de l’alumnat més equitativa. Així ho recomana el mateix Síndic de Greuges en el seu informe La segregació escolar a Catalunya: La gestió del procés del procés d’admissió d’alumnat (juliol 2016). En definitiva, la ràtio contribueix a la millora de l’educació i permet garantir una correcta atenció a les necessitats de l’alumnat. A més, es pot aplicar de forma immediata i sense cap cost addicional en els pressupostos.

Hem d’aprofitar la davallada demogràfica per mantenir les mateixes línies educatives de P3 i reduïr el número d’alumnes per classe. Contràriament, Ensenyament s’escuda en aquest descens per tancar línies i continuar amb una política de retallades encobertes i estavi de recursos. La conselleria no ha donat cap pas endavant per millorar la planificació escolar i la distribució de l’alumnat

La supressió de línies dels darrers anys són conseqüència d’una mala planificació escolar i distribució de l’alumnat que tenen un efecte negatiu sobre l’equitat del sistema educatiu i expliquen, en part, la segregació escolar que continua existint a molts centres.

DEMANDES:

  • Mantenir en funcionament totes les linies i tots els grups
  • Adequar la ratio per interes general a la demanda de cada municipi amb una ratio base de 20 alumnes a P3 (modificació del Decret 75/2007, del 27 de març, pel qual s’estableix el procediment d’admissió d’alumnat als centres)

RAONS:

  • La baixada de ratio a 20 alumnes té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l’alumnat i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat.
  • Permet un ensenyament més individualitzat i una correcta atenció a les necessitats de l’alumnat, especialment quan apareixen dificultats.
  • Garanteix una major satisfacció professional del professorat perque pot dedicar més temps a l’ensenyament i reduir les intervencions no acadèmiques.
  • Facilita la possibilitat d’implantar noves metodologies d’innovació a l’aula.
  • Afavoreix la implicació familiar en l’educació dels infants.
GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT
FEM CÓRRER LA CAMPANYA!

Acta de l’assemblea 26/01/2017 i Memòria econòmica

Benvolgudes famílies,

Teniu a la vostra disposició l’acta de la darrera assemblea que va tenir lloc el passat dijous 26 de gener de 2017.

Per altra banda, també podeu consultar la Memòria econòmica de l’any 2016 i el Pressupost 2016-2017.

  • Memòria econòmica i pressupost

Si no us funcionen els enllaços, podeu anar a la secció Descàrregues i connectar-vos des d’allà al nostre Dropbox.

Carnestoles s’ha resolt el misteri

Ens ha costat molt arribar aquí, venim d’un altre planeta, però hem arribat amb ganes i força!!

Aquest és un dels missatge que hem rebut, al mail de festes@ampabisbatdegara.com a més de molts dubtes i moltes preguntes sobre el Carnestoles.
Els nenes i les nens aniran de marcianitu el cost es de 7€, i es proporciona: goma eva, del color que et toqui, patró per retallar, diadema, i materials per fer els ulls. Les famílies posen el traje negre.

 

 

Els mames i les papes, aniran de astronautu o marcianu, a escollir en el moment de la inscripció, el preu es de 8€, en el cas de marcianu, inclou el mateix que les marcianitus, i en el cas d’astronautu inclou: “trahe de buso” , gorra blanca, logos d’ampa impresos, corda i tub corrugat per fer la motxilla d’oxigen, que porten els astronautus, i precintés varis. Faltaria les ampolles blanques per fer la motxilla.
La cosa bé a quedar algo així…..

 

 

 

També inclou beguda a la rua, la gasolina del grup elèctric, i materials varis, per fer la carrossa

 

 

Progress pati

Com tots bé sabeu, la setmana passada, es va demanar ajuda per descarregar palets per fer la cuineta del pati d’infantil, doncs previ a això, hi ha agut feina que s’ha fet.
Abans però cal recordar que el projecte de patis, es un projecte conjunt entre l’AMPA i l’equip docent de l’escola, en aquest cas s’hi està voltant l’equip d’infantil..
be doncs…. feines fetes,

– Prendre mides de la zona de la cuineta, i dibuixaria, per contar palets i tenir una idea de com anirà

– Reparar alguna paret i pintar, encara falta fer el troç on ha d’anar la cuineta, però com ja vam dir anem poc a poc i amb bona lletra.

 

Si us hi fixeu, ara està blanc, net.

 

Properament es farà crida, a els mames i les papa es, que hi vulguin participar, també si algu hi vol participar mes activament maila pati@ampabisbatdegara.com

 

 

31 de gener: Activitat gratuïta a la Biblioteca Central de Terrassa

Benvolguts i benvolgudes,

Us convidem a aquesta xerrada gratuïta en la que s’ofereixen pautes i eines per acompanyar als més petits en el seu desenvolupament emocional i en la que es treballaran aspectes con:
-Autonomia i responsabilitat
-El poder de les paraules: etiquetes i efectes Pigmalió.
-Alternatives al conflicte: saber escolar, negociació.
-Compte bancari emocional
-Cada persona un món: intel·ligències múltiples, canals d’accés a la informació

L’activitat s’adreça a pares, mares, educadors i, en general a qualsevol persona adulta amb interès en el desenvolupament del benestar emocional dels més joves.
L’activitat és GRATUÏTA
 
Més informació: aquí
Esteu tots i totes convidats!!
Jo de gran vull ser …feliç.
 
Dimarts, 31 de gener a les 18:30h
Sala Actes Biblioteca Central de Terrassa
Passeig de les Lletres,1

Xerrada: el cervell humà, aquest gran desconegut

Us fem arribar aquesta informació per si és del vostre interès:

Dimarts 17 de gener: “El cervell humà, aquest gran desconegut”

Tocar, parlar, mirar i, escoltar, tenen a veure amb el nostre cervell.
Sentir, viure, patir, estimar, gaudir, tenen a veure amb el nostre cervell.
Quins secrets amaga aquest òrgan del nostre cos? Quins són alguns dels
últims descobriments de les neurociències que ens afecten en la nostra vida quotidiana?
D’aquests temes, en parlarem a la xerrada.
A càrrec de: Jaume Sabrià Pau. Pediatre. ABS Sant Vicenç dels Horts.
Dia: dimarts 17 de gener del 2017
Hora: 20.30 h
Lloc: Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica i Psicoanàlisi. Sant Pere, 32-34, 1r 4a.Terrassa
Telèfon: 93 731 79 33
ENTRADA LLIURE. Aforament limitat a la capacitat de la sala

Com evitar que et robin la bicicleta

Hem trobat aquesta notícia del NacióDigital ben interessant. Hi podeu accedir aquí, però també us la copiem a continuació.

Els Mossos d’Esquadra emeten periòdicament un seguit de consells per evitar els robatoris de bicicletes. L’Ajuntament de Terrassa ha començat a instal·lar un seguit d’adhesius en el mateix sentit, i s’ha adherit al Biciregistre, una base de dades de bicicletes per a que siguin més fàcils de localitzar si desapareixen.

Consells a l’hora d’aparcar les bicicletes

La policia recomana que si s’aparquen a la via pública, s’escullin els espais d’aparcament més freqüentats, per tal que la bicicleta quedi a la vista de tothom. També recomanen aparcar la bicicleta en un lloc que permeti lligar-la com a mínim pel quadre, i també per una roda, i si pot ser, per les dues.

La tanca més fiable i segura per lligar una bici són les de tipus “U” rígides, i si la bicicleta està guardada dins d’un garatge o traster, també recomanen lligar-la igualment i evitar deixar les claus en un lloc accessible.

Identifiqueu la vostra bicicleta

Cada bicicleta té un número de bastidor únic i exclusiu que la identifica. Normalment aquest número de bastidor es troba situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler.

Es pot fer gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta.

Cal anotar el número de bastidor de la vostra bicicleta en altres llocs, com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.

I si ens roben la bicicleta?

Si tot i les precaucions, s’és víctima del robatori d’una bicicleta, cal que es denunciï a la dependència policial més propera. Per presentar una denúncia s’ha d’aportar un document identificatiu personal: DNI, passaport, NIE o permís de conduir; la factura de compra i, si no se’n disposa, dades sobre la marca, el model, el color i els trets característics, i molt millor si se n’aporta una fotografia, i el número de bastidor o número identificatiu gravat.

En el cas de recuperar la bicicleta, aquestes dades serviran per identificar tant la bicicleta com el seu propietari.